Hlavní obsah

Vzpěračka při tréninku nečekaně porodila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Chilská olympijská reprezentantka ve vzpírání Elizabeth Pobleteová v úterý překvapila sebe i své okolí, když během tréninku v brazilském Sao Paulu porodila. Sportovkyně podle svých slov vůbec netušila, že byla v šestém měsíci těhotenství.

Foto: Profimedia.cz

Chilská vzpěračka Elizabeth Pobleteová

Článek

Dvaadvacetiletá Pobleteová, která v současnosti žije v Brazílii, připustila, že se v posledních dnech necítila úplně ve své kůži, nicméně ani ve snu by ji nenapadlo, že čeká miminko.

Nyní je i se svým novorozeným synem, který se narodil předčasně o celé tři měsíce, v místní nemocnici na jednotce intenzivní péče. Dítě po překvapivém porodu vážilo pouze 1,2 kilogramu a měřilo 34 centimetrů. Chlapec byl umístěn do inkubátoru, a přesto, že není přímém v ohrožení života, je jeho stav je i nadále označován za kritický.

Nemocnice zároveň popřela fámu, která se začala záhy šířit, že Pobleteová byla vyhozena, protože neměla na zaplacení.

Pobleteová se v době neplánovaného porodu zrovna připravovala na závody. Na olympiádě v Pekingu v roce 2008 obsadila v kategorii žen do 75 kilogramů 12. místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám