Hlavní obsah

Úspěšný sázenkář se stal s výhrou 100 miliónů eur rekordmanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouz, pocházející z jihu země, v pátek při losování hry Euromiliony vyhrál 100 miliónů eur (2,5 miliardy korun). V zemi galského kohouta se stal v této hře rekordmanem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Držitelem dosavadního rekordu byl jeho krajan z oblasti Paříže, který v září 2005 vyhrál ve stejné hře přes 75 milionů eur.

Páteční výherce ve Francii byl jediný, který zaškrtl sedm správných čísel prvního pořadí ve hře Euromiliony.

Historický rekord v loterii Euromiliony drží od letošního 8. května Španělka, která vyhrála 126 milionů eur (přes 3,2 miliardy korun). Před ní v žebříčku nejvyšších výher vedla Irka Dolores McNamarová, která v této loterii v roce 2005 vyhrála 115 milionů eur (asi 2,9 miliardy korun). Nynější výherce ve Francii se dělí o třetí a čtvrté místo v pořadí v tipařem v Belgii, který stejnou sumu vyhrál v roce 2007.

Sázenky loterie Euromiliony se prodávají v devíti evropských zemích - ve Velké Británii, Irsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Rakousku, Švýcarsku, Belgii a Lucembursku. Loterie funguje od roku 2004, losuje se vždy v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám