Hlavní obsah

Ewa Farna kašle na školu, letos tam ještě nebyla

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mladá zpěvačka Ewa Farna (16) má tolik práce, že nestíhá chodit do školy. Od začátku letošního školního roku tam ještě nebyla. "Chystám se tam tak za čtrnáct dní," překvapila Farna.

Článek

"Mám velké štěstí, že mám hrozně tolerantní učitele a skvělé spolužáky. Nechávají mě opisovat sešity," řekla Novinkám Farna. "Jsem pořád někde na cestách, musela jsem zvolit individuální studijní plán a jsem ráda, že mi učitelé vyhověli," prozradila. Šestnáctiletá zpěvačka studuje v Českém Těšíně gymnásium s polským vyučovacím jazykem.

Zatímco do školy moc nechodí, na koncertních pódiích je jako doma. Na podzim vyráží na své druhé celorepublikové turné. Na tiskové konferenci k turné překvapila afro parukou, obřími růžovými brýlemi a zářivou sukní. "Zahájili jsme soutěž o nejlepší foto s virtuální podobou. Tohle je moje představa o virtuální podobě člověka,“ vysvětlila Ewa, která chystá na své turné několik dalších veselých převleků.

Ewa bude mít v Česku šest koncertů, na jaře vyrazí ještě na Slovensko a do Polska, kde je také velmi populární. Podzimní turné odstartuje 3. listopadu v Brně a vyvrcholí v pražské Lucerně.  Poslední tuzemský koncert bude ve Velkém sále pražské Lucerny.

Farna je dokonce letos nominována na  MTV Europe Music Awards 2009. Nominaci ovšem získala pod hlavičkou Best Polish Act, tedy nejlepšího polského vystoupení. O tom, zda Ewa cenu získá, se rozhodne na finále 5. listopadu v Berlíně. Udílení cen budou přenášet televize ze čtyřiceti zemí světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Zpěvačka Ewa Farna o kluky nestojí

Zpěvačka Ewa Farna oslaví 12. srpna šestnáctiny prozaicky s rodiči. "Žádné velké popíjení to nebude, ale domácí rodinná oslava," vysvětlila zpěvačka....

Výběr článků

Načítám