Hlavní obsah

Australská fenka se vrátí domů po devíti letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Před devíti lety se ztratila australská fenka Muffy, kterou teprve nedávno našli ochránci zvířat v Melbourne asi 2000 kilometrů od jejího původního domova. Zpátky domů k rodině v Brisbane odcestuje příští týden, informovaly zahraniční agentury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí australské organizace na ochranu zvířat (RSPCA) Tim Pilgrim uvedl, že majitele bílosrstého křížence teriéra našli díky čipu, který měla Muffy pod kůží. Ochránci zvířat fenku odchytili, když se procházela po ulicích Melbourne.

Už v pondělí nebo v úterý Muffy nastoupí do letadla a pocestuje zpátky domů za svou paničkou do města Brisbane v Queenslandu. Fenka je podle informace organizace na ochranu zvířat v dobrém zdravotním stavu.

Dnes sedmnáctiletá Chloe Rushby Lampardová dostala štěňátko z útulku ke svým osmým narozeninám, krátce poté se fenka ztratila. "Myslela jsem, že je již dávno mrtvá. Vždyť je to devět let. Ale když mi pejska popsali, hned jsem věděla, že to je naše Muffy," řekla novinářům matka Chloe.

"Když jsem dotelefonovala, zavolala jsem své dceři a zeptala se jí, zda sedí. Pak jsem jí řekla, že našli Muffy. Dcera je nadšená. Bude to dojemné setkání. Jak se Muffy dostala až do Melbourne však asi zůstane navždy tajemstvím," dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

V Japonsku hledají čtyřnohé dárce krve

Počet psů i jejich věk v Japonsku neustále roste, což s sebou přináší i větší počet operací. Veterináři ale nemají dostatek psích krevních konzerv. A tak...

Výběr článků

Načítám