Hlavní obsah

Výherkyně loterie ze strachu z prokletí věnovala peníze žebračce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos

O výhře v loterii, která by člověku změnila život, sní asi každý. Málokdo by však asi na šťastná čísla sázel, kdyby si nechtěl výhru ponechat. Přesto však jedna žena v Nigérii vsadila, vyhrála a... darovala svou výhru žebračce.

Článek

Rosemary Obiakorová (46) z města Lagos měla velké štěstí, když vyhrála v tamější loterii National Sports v přepočtu 400 tisíc korun. Když se jí však pořadatelé loterie v televizi v přímém přenosu zeptali, co bude s takovými penězi dělat, odvětila, že je hodlá dát nějakému šťastnému žebrákovi. Informoval o tom deník Daily Metro.

"Slyšela jsem už hodně příběhů o tom, jak lidé, kteří vyhráli v loterii, skončili. Zakrátko neměli ani korunu a stíhala je samá neštěstí. Mám z toho strach, takže dám výhru radši nějakému šťastnému žebrákovi na ulici," uvedla Obiakorová.

Žebračka obdarovala další žebráky

Žena si tak vzala svůj šek, nechala si ho vyplatit a hned cestou ze studia věnovala spolu s televizním štábem pytel peněz žebračce, která seděla na ulici se svým dvouletým dítětem. Když se žebračka podívala do pytle plného bankovek, tak začala radostí křičet a všechny postupně objala. Dárkyni poděkovala a slíbila jí, že peníze využije k otevření menšího prodeje s jídlem, aby byla soběstačná.

Ještě než žebračka odešla z ulice s penězi, tak podarovala slušnými obnosy peněz další žebráky, se kterými na ulici trávila dlouhé týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám