Hlavní obsah

Britský důchodce přizabil ozbrojeného lupiče

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oxford

Ke čtyřem a půl roku vězení odsoudil tento týden britský soud 24letého Gregoryho McCalia, který se loni v srpnu vloupal do domu svého souseda Franka Cortiho (72). Vedle pobytu za mřížemi si mladík, který na "návštěvu" přišel s nožem v ruce, ponese po zbytek života i drsný zážitek. Do cesty se mu totiž nepostavil vetchý důchodce, ale bývalý boxer a juniorský šampión.

Článek

Corti nezvaného návštěvníka, který na něj vyrazil s nožem, knokautoval dvěma pravými háky. Přivolaná policie si pak omráčeného mladíka převzala ve stavu, jako by přestál autonehodu.

Corti u výslechu prohlásil, že se sice lekl, když v lupičově ruce zahlédl nůž, ale má za to, že při ochraně vlastního majetku by většina lidí jednala stejně. Zloděj McCalium nemohl tušit, že Corti byl v 16 letech boxerským šampionem v muší váze a i do pokročilého stáří se udržel v dobré formě.

Opilý McCalium, který v blízkém podniku pracoval jako barman se do Cortiho domu vypravil poté, co si lidé v sousedství opakovaně stěžovali na hlučnou produkci z baru.

Pochopení pro mladíkovo jednání neprojevil ani soud, který jej za ozbrojené vloupání poslal na 4,5 roku do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám