Hlavní obsah

V Japonsku hledají čtyřnohé dárce krve

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kawasaki

Počet psů i jejich věk v Japonsku neustále roste, což s sebou přináší i větší počet operací. Veterináři ale nemají dostatek psích krevních konzerv. A tak volají po tom, aby se zřídila pro psy krevní banka podobně jako pro lidi.

Článek

Jedno z největších veterinárních center v Japonsku shání psí dárce krve. Vyzývá majitele různých plemen, aby pomohli zlepšit situaci v oblasti péče o čtyřnohé miláčky tím, že nechají svým psům odebrat krev, která bude poté využita pro potřebné psy.

Japonsko je země, která je do psů doslova šílená. Odhaduje se, že celkově Japonci vlastní více než šest miliónů psů. Mnoho z nich dělá společnost starým lidem, či nahrazuje děti pracovně vytíženým párům. Ne nadarmo je Japonsko jednou ze zemí s nejnižší porodností na světě.

A čím je větší zájem o psy, tím je časem vyšší číslo psů v pokročilém věku. Právě ve stáří se provádí většina operací, během kterých jsou vyžadovány speciální psí transfúze, který je v zemi vycházejícího Slunce stále nedostatek.

Reklama

Výběr článků

Načítám