Hlavní obsah

Harrison Ford byl loni nejlépe placeným hercem

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat k roli dobrodruha Indiana Jonese se americkému herci Harrisonu Fordovi vyplatil – pohádkový honorář ve výši 65 miliónů dolarů (asi 1,3 mld. Kč) jej katapultoval na první místo mezi nejlépe vydělávajícími hollywoodskými herci. Napsal to americký časopis Forbes, který spočítal honoráře hvězd za uplynulý rok.

Článek

Na druhém místě skončil americký komik Adam Sandler, kterému účinkování ve třech filmech vyneslo 55 miliónů. Třetí se umístil herec Will Smith, který si přišel na 45 miliónů. Do první pětky si cestu proklestili ještě Eddie Murphy a Nicolas Cage (oba 40 miliónů dolarů).

Ford, který se od roku 2000 objevil jen ve čtyřech filmech, tak díky jedné roli ve výdělcích předběhl i hvězdy jako Tom Cruise nebo Brad Pitt – ti se s 33 respektive 28 milióny dolarů museli spokojit s chvostem první desítky. Na tu naopak s vydělanými 27 milióny nedosáhla letošní nejvlivnější celebrita, herečka Angelina Jolie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám