Hlavní obsah

Pavarotti chce učit, až přestane zpívat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Učením mladých talentovaných pěvců chce trávit důchod Luciano Pavarotti, až v roce 2005 skončí s koncertováním. "Budu učit. Myslím si, že učení je nejobtížnější věc, mnohem těžší než zpívání," řekl italský tenor, který v neděli oslaví 68. narozeniny.

Článek

"Musíte přesunout myšlenku z vašeho mozku do mozku a hrdla druhé osoby," zdůvodnil Pavarotti obtížnost pedagogické práce při představení svého prvního popového alba Ti Adoro v Londýně.

Pavarotti, který byl učitelem, než se stal v šedesátých letech slavným operním pěvcem, předpokládá, že bude učit převážně v rodné Modeně a v New Yorku, kde též tráví spoustu času. Zároveň dodal, že bude učit zadarmo, protože chce pracovat s lidmi, kteří jsou opravdu dobří, a ne s těmi, kteří mu za to mohou zaplatit.

"Dostalo se mi překrásného uvítání ve světě hudby," řekl Pavarotti, "chci něco z toho vrátit mladší generaci." Zároveň dodal, že se na svou novou úlohu již velmi těší.

Letošní rok byl pro Pavarottiho velmi obtížný. Zemřeli mu otec i matka a dokonce i syn, jedno z dvojčat. V lednu se též po 30 letech rozešel se svým manažerem Herbertem Breslinem.

Reklama

Související témata:

Související články

Pavarotti se chystá v roce 2005 do penze

Italská operní hvězda tenor Luciano Pavarotti (67) se chce do dvou let navždy rozloučit s operními pódii. Do té doby ale hodlá ještě uspořádat celosvětové...

Výběr článků

Načítám