Hlavní obsah

Pavarotti se chystá v roce 2005 do penze

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italská operní hvězda tenor Luciano Pavarotti (67) se chce do dvou let navždy rozloučit s operními pódii. Do té doby ale hodlá ještě uspořádat celosvětové turné, jímž se hodlá rozloučit se svými obdivovateli.

Foto: Archiv Flora Olomouc
Článek

Turné by chtěl zahájit příští rok v newyorské metropolitní opeře a postupně při něm navštívit všechny operní scény, kde prožíval svou kariéru. Chtěl by tak poděkovat publiku, jež mu zůstalo po tak dlouhou dobu věrné.

"Žádný umělec není nesmrtelný a já pravděpodobně také ne. Přijde doba, kdy budu muset udělat silnou čáru," řekl Pavarotti italskému týdeníku "Chi" a dodal, že hlasově se ještě cítí dobře. Umělec plánuje v dohledné době svatbu se svou o 34 let mladší partnerkou Nicolettou Mantovaniovou a věnovat se plně jejich společné nyní pětiměsíční dceři Alici.

"Dítě změnilo můj život," řekl proslulý tenor, která má již tři dospělé dcery z předchozího manželství. "Samozřejmě se ožením, aby Alice vyrůstala v normální rodině," řekl Luciano. Kdy však předstoupí před oltář, nehodlá prozradit. "To se týká výhradně mého soukromí," řekl v interview.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám