Hlavní obsah

Na Británii udeřila krize, v první hospodě funguje směnný obchod

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Velké Británii se hospodářská krize podobně jako jiným vyspělým ekonomikám nevyhnula. Sektor pohostinství je jedním z nejsilněji zasažených, stejně jako oblast veřejných služeb. Přežívají jen ti nejsilnější a je stále důležitější umět se vůči konkurenci vymezit a výrazně se odlišit.

Článek

Londýnská hospůdka Marksman je tak trochu jiná. Všechno začalo, když místní obchodník prodal majitelce hospůdky lustr. Ten se jí zalíbil a chtěla si zakoupit další, jenže vzhledem k ekonomické krizi za něj nechtěla platit a navrhla obchodníkovi směnný obchod. Ve svém podniku pro něj a jeho přátele na oplátku za druhý lustr uspořádala narozeninovou oslavu.

Nápad se ujal a hospodská Dawn Kolpinová si uvědomila, že by tudy mohla vést cesta, jak trochu pomoci upadající návštěvnosti lokálu. Směnný obchod se tak stal v podniku novým oficiálním "platidlem".

"V dnešní době se musíte starat o propagaci a může to být nakonec i zábava. Myslím si, že většina hospod, které končí, se spíše bojí souboje a nemají nápady. Lidé šetří, zůstávají více doma, tak musíte prostě udělat něco odlišného, abyste je k sobě nějak přitáhli," uvedla Kolpinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám