Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát na ulici

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winter Haven

Pilotní instruktor Kyle Davis už má odlétány tisíce letových hodin. Většinou své studenty učí, jak správně nouzově přistávat či dělá pro zájemce vyhlídkové lety. Nyní však jednomu pasažérovi nedobrovolně ukázal, jak má nouzové přistání vypadat v reálu. Při letu mu totiž vysadil motor a on musel přistávat nouzově zcela doopravdy, vybral si jednu dlouhou ulici městečka Winter Haven.

Článek

V neděli stáli nad Kylem Davisem a jeho žákem všichni svatí. Davis a jeho pasažér, profesionální kameraman, vyletěli z letiště Gilbert Field ve Winter Haven okolo půl jedenácté dopoledne. Čekal je krátký vyhlídkový let.

Kameraman byl nadšený z toho, že si může svůj let celý nafilmovat. Avšak jen několik minut po vzletu motor přestal pracovat a nastala krizová situace. Davis ho sice rozjel, ale motor vypadl podruhé. Poté ho rozjel ještě jednou a pak vypadl již nadobro.

Přistál na rušné ulici

"Byl prostě úžasný. Jen doufám, že jestli se někdy dostanu do podobné situace, tak dokážu zůstat tak ledově klidný jako on," uvedl pasažér John Amundsen.

Na Davise čekalo rychlé rozhodnutí. Buď mohl zkusit přistát na nedalekém jezeru nebo na Havendale Boulevard, tedy jedné z nejrušnějších ulic městečka Winter Haven. V daný moment byla naštěstí takřka nulová doprava, a tak se Davis rozhodl pro tuto možnost. A přestože měl nervy ze železa, tak sílu některých jeho slov by uši slušných lidí neunesly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám