Hlavní obsah

O štěněti Bo z Bílého domu vyjde knížka pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bo, první pes Spojených států, je v Bílém domě sice sotva týden, první knížka o něm ale spatří světlo světa již během několika dnů. Malé nakladatelství z Herndonu ve státu Virginie připravuje obrázkovou knížku určenou pro děti do čtyř do deseti let.

Foto: Reuters

Štěně Bo bude na obálce knihy v barevném obojku.

Článek

Portugalský vodní pes, který se stal novým členem rodiny amerického prezidenta Baracka Obamy, v ní provede čtenáře Bílým domem. Zahraje si košíkovou se zřejmě nejmocnějším politikem světa nebo se zúčastní některých radovánek, které se v prezidentském sídle dodržují již léta.

Děti se ale dozvědí i něco o historii Bílého domu i o zvířecích mazlíčcích, kteří ho v minulosti obývali. Přečtou si například, že prezidentovi Johnu Quincymu Adamsovi dělal společnost aligátor.

Happy end končí v pelíšku

Na konci knižní prohlídky po sídle prezidenta se Bo usídlí v pelíšku k zaslouženému odpočinku. Na obálce knížky s názvem Bo, America's Commander in Leash (Bo, vrchní velitel Ameriky v obojku) bude pejsek s barevným věncem na krku, s nímž se začátkem tohoto týdne představil veřejnosti.

Naren Aryal, autor knížky a ředitel nakladatelství Mascot Books, říká, že příběh o portugalském vodním psovi začal psát asi před dvěma měsíci. Obamovi se tehdy rozhodovali, zda se k nim do Bílého domu nastěhuje právě pejsek tohoto plemene nebo labradoodle, což je kříženec labradorského retrievera a pudla.

"Mohl bych se tvářit, že mám informace od zasvěcených zdrojů ve Washingtonu, ale to by nebyla zas až tak pravda," říká Aryal. Štěňátko Bo do knížky doplnil až na poslední chvíli, stejně jako některé "speciality" rodiny Obamových, jako je třeba zeleninová zahrádka první dámy Michelle. Knížka podle nakladatelství vyjde přibližně během pěti dnů a stát bude 14,95 dolaru (asi 305 korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám