Hlavní obsah

Nejmladší starosta v Evropě stále ještě bydlí u maminky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kappel am Krappfeld

Pravděpodobně nejmladší starosta v celé Evropě, pětadvacetiletý Martin Gruber z Rakouska, stále ještě bydlí u své matky a sdílí pokoj se svým malým bratrem. Starosta městečka Kappel am Krappfeld na jihu Rakouska si dobře uvědomuje, že tím nedělá zrovna ten nejlepší dojem.

Článek

Martin Gruber je syn farmářů, má pět sourozenců a stále ještě bydlí dohromady s celou rodinou. O tom, že to nepůsobí na okolí úplně vhodně, dobře ví.

"Odstěhuji se, jelikož mi to dělá ve městě špatné jméno. Lidé neberou dobře, když starosta stále dostává od své maminky svačinu do práce a nechává si od ní prát prádlo," uznal problém mladý starosta.

Mládí Martina Grubera však berou obyvatelé dvoutisícového městečka jako velký příslib. Když Gruber převzal funkci po bývalém starostovi, zjistil, že na něj v kanceláři nečeká ani počítač. Nikterak ho to ale nerozhodilo. "Mám notebook, který si můžu nosit, to je v pohodě," byl nad věcí novopečený starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám