Hlavní obsah

Prváci na Cambridge musí vypít pintu vody se zlatou rybkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CAMBRIDGE

Podivné a někdy i nebezpečné jsou přijímací rituály pro posluchače prvních ročníků na slavné britské univerzitě v Cambridge. Patří mezi ně pojídání prasečích rypáků s pálivým wasabi nebo vypití sklenice se zlatou rybkou a promenáda s uzenáči kolem krku, napsal britský server Telegraph.

Článek

Prváci procházejí bizarní sérií úkolů, při níž jsou střídavě opíjeni, přejídáni a ponižováni, ať již jde o mladé muže, či ženy, kteří se mají stát elitou národa.

Studentský časopis Varsity sestavil seznam různých variací přijímacích rituálů s poznámkou, že většinou končí zvracením. Pro většinu studentů je to mnohaletá tradice, která se předává z generace na generaci. Národní unie studentů však tuto tradici kritizuje a usiluje o zakázání praktik, které nesou všechny prvky šikany.

Potoky alkoholu, hory jídla 

Nováčci přijímaní do The Wywerns, pánské pijácké společnosti na Magdalénské koleji, musí pozřít krmi o 15 chodech, které zahrnují takové delikatesy, jako je prasečí rypák s pálivou japonskou omáčkou wasabi a pintu vody s živou zlatou rybkou. “Pokud nováček tohle úvodní pohoštění vyzvrací a rybka je ještě živá, má odpuštěny následující dva chody,” popsal pravidla časopis Varsity.

Letošní přijímací testy, které se uskutečnily před více než týdnem, měly na svém menu čerstvý pórek, syrové chobotničky a nekrájené chilli papričky. Čtyři nováčci, kteří dostali místo šály kolem krku aromatické uzenáče, museli během tří minut zkonzumovat čtyři pinty s kusy jídla, koření a směsí alkoholu.

Také hrátky s kondomem

Jiná univerzitní společnost Beefsteak Club servíruje sedm chodů, každý s lahví vína, v místnosti potažené ze zřejmých důvodů celtovinou. Další pijácká společnost Ferretz pak nutí adepty vypít neuvěřitelné množství alkoholu, počínaje lahví ginu a konče lahví portského, ovšem vše musí účastník vypít přes napíchnutý kondom.

Pokud jde o mladé dámy, tak ty se většinou ve svých klubech soustřeďují na získávání různých trofejí - především částí oblečení od náhodných kolemjdoucích - či líbání cizích pánů a bláznivé oblékání.

Členky klubu Newhamských jeptišek tak například musí přimět neznámého muže, aby držel v zubech tyčinku lékořice, kterou zvolna odkusují, aby ho nakonec políbily. Nebo musí navléknout ústy kondom na banán.

Žerty mají někdy smutný konec

Někdy se ovšem žerty vymknou kontrole, v roce 2006 se jeden nováček otrávil alkoholem, když do sebe naklopil čtyři vodky, tři pinty piva cider, sklenku vína a spoustu míchaných drinků, až nakonec přešel k pintě alkoholu. V roce 2003 se pak jiný student zadusil vlastními zvratky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám