Hlavní obsah

Ukrajinská tajná služba se topí v tunách hnijících banánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODĚSA

U krajinská tajná služba SBU pět měsíců zadržovala loď plnou banánů. Teď nikdo neví, co si s několikatunovou hnijící hromadou, která představuje téměř ekologickou katastrofu, počít.

Článek

Agenti tajné služby zadrželi řeckou dopravní loď naplněnou až po okraj banány už loni v létě v rámci protidrogových razií. Ačkoliv žádné drogy na palubě nenašla, její vedení rozhodlo, že loď z oděského přístavu nepustí.

Posádka lodi se teď ocitla v situaci připomínající nukleární válku. Na palubě se může pohybovat pouze ve speciálních oblecích a respirátorech, které ji chrání před jedovatými zplodinami vycházejícími z několika tun hnijících banánů.

„Řešíme to se zástupci tajné služby, vedením přístavu i místními úřady pro životní prostředí,“ citoval server Ananova Valeryho Osipova, vedoucího jedné z oděských ekologických organizací.

„Musejí si uvědomit, že je nutné s tím něco dělat a že je potřeba vysvobodit posádku z jejího banánového vězení. Je to velmi vážná situace, protože nikdo neví, co si s tunami hnijících banánů počít,“ dodal Osipov.

Reklama

Výběr článků

Načítám