Hlavní obsah

Americký pár si nechal za tři milióny naklonovat mrtvého psa

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FLORIDA

Pokud máte peníze, není problém takřka nic, ani naklonovat si vašeho čtyřnohého miláčka. Labradora Lanceyho, celým jménem Sira Lancelota, nechal naklonovat postarší americký pár poté, co jim jejich pes zemřel na rakovinu.

Článek

Edgar (79) a Nina (69) Ottovi nyní vlastní klonovaného psa na přání a podobu si nemohou vynachválit, tvrdí, že jde doopravdy o kopii. Jejich labrador Sir Lancelot prohrál boj s rakovinou vloni v lednu. Jeho majitelé tehdy uchovali jeho DNA. Když pak dělala laboratoř BioArts v červenci aukci pro zájemce o naklonování nějakého čtyřnohého miláčka, Ottovi nabídli z pěti zájemců nejvíce. Pár si cenil svého psa na 155 000 dolarů, tedy 3,36 miliónu korun.

Společnost BioArts následně zaslala vzorky DNA Sira Lancelota do laboratoře Suam v Jižní Koreji, kde se Lancey II narodil 18. listopadu 2008. Ovšem stejně tak jako v případě ovečky Dolly, i tento případ klonování se setkal s negativní odezvou z mnoha stran.

Proslýchá se, že experiment s klonováním psa prováděl doktor, který ztratil svůj titul poté, co podvodně tvrdil, že dokáže naklonovat lidská embrya a kmenové buňky.

Ottovi mají vedle "nového" psa také deset koček, šest ovcí a čtyři papoušky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám