Hlavní obsah

Singapurský magnát dostal ledvinu od oběšeného vraha

Právo, vlp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Tang Wee Sung (56), nemocný singapurský magnát, loni nakrátko uvězněný za pokus o ilegální koupi ledviny od žijícího dárce, dostal při transplantaci tento orgán od oběšeného vraha.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Singapurský deník Straits Times v sobotu napsal, Tangovi, jemuž patří jeden z nejstarších obchodních domů na luxusním bulváru Orchard Road, daroval ledvinu zločinec Tan Jor Chin (42). Toho oběsili v pátek ráno ve vězení Changi a transplantace se uskutečnila ještě týž den.

Popraveného Tana, vůdce zločineckého gangu, podsvětí znalo pod přezdívkou Jednooký drak, protože oslepl na pravé oko. V roce 2007 ho odsoudili za zastřelení obchodního partnera, majitele nočního klubu. Jeho malajská přítelkyně deník potvrdila, že si po smrti přál darovat orgány.

Tangovi loni soud vyměřil jeden den vězení a pokutu 17 tisíc singapurských dolarů ( 8 770 eur) za to, že se pokusil koupit ledvinu od Indonésana za 13 600 amerických dolarů  (263 tisíc korun). Podle Straits Times trpí astmatem, cukrovkou a loni podstoupil chirurgický zákrok, při němž mu lékaři voperovali trojitý bypass.

Obchodování s lidskými orgány singapurské úřady zakazují, dárcovství povolují. Na ledvinu čeká v Singapuru 520 pacientů, lékaři uskuteční ročně přibližně 80 operací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám