Hlavní obsah

Černobílá dvojčata dostala sourozence - opět dvojčata různé barvy pleti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FLEET

Kdyby si na to jejich rodiče vsadili u sázkové kanceláře, tak by se z nich za několik liber stali boháči. Pravděpodobnost, že se smíšenému páru narodí dvojčata, je stejná, jako u ostatních párů. Ovšem to, že jedno dítě je bílé a druhé černé, je už daleko výjimečnější. A když se to povede ještě k tomu dvakrát po sobě, tak jde opravdu o unikátní událost. Všechny čtyři děti jsou navíc ženského pohlaví.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Dvojčat různé barvy pleti je na světě velmi málo. Ilustrační foto.

Článek

Je to extrémně nepravděpodobné, ale Deanu Durrentovi (33) a Alison Spoonerové (27), smíšenému manželskému páru, kterému se před sedmi lety narodila dvojčata různé barvy pleti, se to podařilo opět. Mají dvojčata, z nichž jedno je bílé a druhé černé. Malá Miya je tmavé pleti po tatínkovi a Leah je bílá jako její matka.

Jak uvádí list The Sun, starší sestry těchto dvojčat se narodily v roce 2001. Dnes sedmiletá Lauren je modrooká a zrzavá a její dvojče Hayleight má tmavou pleť a kudrnaté vlasy.

"Když jsme měli Lauren a Hayleigh, mysleli jsme si, že něco takového snad ani není možné. A už vůbec nás nenapadlo, že by se to mohlo stát znovu. Jsme ale nadšení, že to tak dopadlo," říká šťastný otec.

Narodily se císařským řezem 

"Když jsem zjistila, že znovu čekám dvojčata, byla jsem dost v šoku. Ale opravdu mne vůbec nenapadlo, že budou stejná jako minule," dodala jeho žena.

Miya a Leah se narodily ve Frimley Park Hospital v Surrey císařským řezem, protože se zjistilo, že obě holčičky byly v příčné poloze.

"Když se narodily, nedýchaly správně, takže musely na oddělení intenzivní péče. Až pět dní po porodu jsem uviděla, o kolik je jedna tmavší než druhá. Je to opravdu neuvěřitelné. Teď jsou už s námi doma a jsou úplně zdravé. A Lauren a Hayleigh jsou jimi nadšeny," dodává maminka dvojnásobných dvojčat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám