Hlavní obsah

Angličan neúspěšně dražil svou duši přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOURNEMOUTH

Britský muzikant, který byl tak znechucený vlastním životem, že chtěl prodat duši přes eBay, neměl dobrý den - administrátoři aukčních stránek totiž prodej duše zakázali. Dante Knoxx (24) z Velké Británie nabídl tento "opotřebovaný předmět" za vyvolávací cenu 25 000 liber (735 tisíc korun), nebo prvnímu zájemci, který ji koupí za 700 000 liber (20,5 miliónu Kč).

Článek

Jak uvádí list Metro, eBay dražbu zarazil dvě hodiny před koncem. Jedno z pravidel těchto stránek totiž říká, že se tu nesmí dražit nic nehmotného.

"Prý tu nesmíte prodávat nic, co není hmotné. Do toho se počítají duchové, duše i přízraky, což je docela legrace. Vrátili mi poplatky, které jsem zaplatil, ale přes dvě stě lidí aukci sledovalo, takže jsem docela zklamaný," uvedl Knoxx, který se rozhodl duši prodat, když zjistil, jak mimořádně těžké je sehnat nějaké tvůrčí zaměstnání ve městě Bournemouth v hrabství Dorset.

Duše za trochu kapitálu

"Jsem velmi kreativní, ale má to i své nevýhody. Tam, kde žiji, je takřka nemožné sehnat jiné zaměstnání než jako nudná kancelářská krysa," psal v popisu dražené věci.

Knoxx chtěl výtěžek z aukce investovat do své experimentální hudební skupiny jménem Paradigm. Odešel z "nudné" práce opraváře laptopů a na internetu prohlásil: "Nechávám to na vás, pozemšťané, kupte si mou duši a výměnou mi za ni dejte trochu kapitálu."

Měl právo duši odkoupit zpět

Potenciální kupec jeho duše by býval měl nárok na procento z Knoxxových příjmů po zbytek jeho života. To činilo minimálně 1000 liber ročně, dále 10 procent z výdělku skupiny Paradigm, a Knoxx slíbil, že by během tří let napsal podrobný popis dosavadního života prodané duše. Majitel duše by po jeho smrti zdědil 10 procent jeho majetku.

Kupec by naopak musel každoročně psát zprávu o tom, jak se duši daří, a posílat Knoxxovi blahopřání k narozeninám. V závěrečném dodatku smlouvy o prodeji duše se pravilo, že ji Knoxx může odkoupit zpět za cenu 100 000 liber (2,9 miliónu Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám