Hlavní obsah

Britská banka terorizovala nemocného muže telefonáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Několik měsíců terorizovala britská banka Halifax muže nemocného rakovinou stovkami telefonátů, v nichž od něj požadovala zaplacení dlužné částky. Té se banka dožadovala údajně více než 762 nesmlouvavými hovory, přestože ji manželé Lloydovi opakovaně informovali, že čekají na vyplacení životního pojištění a státní podpory. O případu informoval list The Guardian.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

Manželé Lloydovi byli klienty banky Halifax 15 let. Poté, co David Lloyd v roce 2006 onemocněl rakovinou, informovala jeho žena banku, že už nebude moci pracovat. V době, kdy bývalý inženýr a jeho manželka čekali na peníze z pojistky a podporu, ale přečerpali své konto. Podle nich šlo o 800 liber (zhruba 24 000 korun), banka Halifax ale mluví o 4000 librách (asi 120 000 korun).

Po přečerpání konta začalo podle paní Lloydové "nelidské" chování bankovních úředníků: přes sedm měsíců prý manželům telefonovali "ráno, v poledne i večer". Nemocný manžel z toho dostal deprese, řekla.

A nepomohlo ani soudní rozhodnutí z května nařizující bance, aby s telefonáty přestala. Minulý týden znovu zazvonil u manželů žijících poblíž Manchesteru telefon a opět zazněl známý požadavek.

Banka se upřímně omlouvá za chybné chování, citoval britský list právního zástupce peněžního ústavu. Ten prý už přijal veškerá opatření, aby nebyl manželský pár nadále kontaktován. Soudní výlohy ve výši 1150 liber (34 500 korun) převzala banka.

Reklama

Výběr článků

Načítám