Hlavní obsah

V Číně se objevil po velkých deštích obří kamenný květ

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Obyvatelé čínské vesnice Mej-lann u města Ťin-feng se doslova hrnou do tamějšího lesa, kde se podle nich po silných a dlouhých deštích objevila obří kamenná květina. Podivný objekt údajně objevil postarší vesničan zhruba před měsícem, když v lese sbíral dříví.

Článek

Les v okolí vesnice Mej-lann je poměrně těžce prostupný, ale zdejší vesničané se rozhodli k místu, kde byl podivný objekt objeven, postavit cestu. Využilo jí už velké množství lidí, kteří se přišli na zvláštní kamenný útvar podívat. Podle expertů jde o křemičitou fosilii.

Starosta vesnice Žan Caj-čung uvedl, že musel být útvar skryt pod nánosy půdy a stromy po staletí. Silné deště ovšem způsobily, že se část kopce sesunula a tento kamenný květ odhalila. "Je to dar přírody," reagoval starosta a dodal, že udělají vše pro to, aby kamenný květ ochránili a zachovali ho jako přírodní raritu.

Geolog Meng Jou-jen, který studoval fotografie "kamenné květiny", však tvrdí, že to, co lidé považují za okvětní lístky, jsou jen 300 miliónů let staré křemičité kruhovité obrazce, které nejsou nikterak vzácné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám