Hlavní obsah

Kvůli plastice ňader předstírala Australanka rakovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Neobvyklý případ podvodu řešil australský soud. Třicetiletá Jaimi Carlinová se zodpovídala z toho, že z muže, s nímž se seznámila přes internet, vylákala 35 000 australských dolarů (455 000 korun) pod záminkou, že má rakovinu a nutně je potřebuje na operaci. Za získané peníze si ale nechala zvětšit poprsí a provést liposukci.

Článek

Se ženatým mužem, který si nepřál zveřejnit své jméno, se Carlinová seznámila v roce 2006 prostřednictvím internetové seznamky. Muž se s ní začal stýkat, ale pak mu namluvila, že trpí rakovinou vaječníků, prodělává chemoterapii a nutně potřebuje peníze na operaci.

Muž jí požadovanou částku převedl na účet, Carlinová podstoupila plastické operace a požádala ho o dalších 50 000 dolarů pod pohrůžkou, že jejich vztah vyzradí jeho manželce a synovi.

Muž ale místo toho šel na policii, která Carlinovou loni v březnu zadržela. Soud jí vyměřil 20 měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Nízký trest soud odůvodnil tím, že si Carlinová uvědomuje, jak odporný čin spáchala.

"Bylo to hodně špatné, hodně bezcitné a hodně ošklivé," řekl obhájce Michael Gleeson, "a ona to ví."

Reklama

Výběr článků

Načítám