Hlavní obsah

Z Angličana se ve spánku stává nebezpečné monstrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GOSPORT

Milující manželka Angličana Dereka Barfoota (75) se přiznala, že raději spí za zamčenými dveřmi. Bojí se totiž, že by ji její manžel, který trpí vzácnou poruchou spánku, mohl jednou v noci zabít. U muže se bjevila parasomnie spojená s násilnými činy. Parasomnie je relativně běžná porucha spánku, při níž se spící člověk dostává do stavu polobdělého a třeba chodí, jí nebo mluví. Z Barfoota se ale v tomto stavu stává násilník.

Foto: Profimedia.cz

Parasomnie dokáže zcela zničit soužití dvou lidí. Ilustrační foto

Článek

Během několika posledních týdnů svou ženu Elaine (47) několikrát ve spánku udeřil do obličeje a do zad a jednou se pokusil zlomit jí ruce. Teď musí spát sám na rozkládací posteli za zavřenými dveřmi do kuchyně ve vlastním domě v Gosportu v hrabství Hampshire.

Paní Barfootová zamkla všechny nože a ostré předměty do kůlny na zahradě, protože se bojí, že by si manžel mohl ve spánku ublížit.

"Normálně je to velmi klidný člověk a nikdy dřív něco podobného neprovedl. Vůbec mu to není podobné. Třikrát mne ve spánku napadl a oba jsme z toho byli velmi šokováni. Už nemůžeme spát v jedné místnosti, protože se bojím, že by mne ve spánku mohl zabít, nebo vážně zranit," říká paní Elaine.

Myslel, že ho chce zabít nožem

Pan Barfoot tvrdí, že tyto stavy na něj přicházejí v krátících se intervalech. Jak uvádí list Metro, prý se už radil s lékaři a psychiatry, ale ti mu nebyli schopni vysvětlit, proč se z něj ve spánku stává monstrum.

"Pro mne a mou ženu je to velmi těžké. Když jsem měl takový zvláštní sen potřetí, zdálo se mi, že na mě jde někdo s nožem. Zakřičel jsem: ´Polož ten nůž!´, vrhnul jsem se na Elaine a pokusil se jí zlomit ruce. Je to hrozné, vůbec netuším, co ve spánku dělám," vypráví zdrceně pan Barfoot.

Barfootovi teď jednají s místní radnicí, zda by jim nemohla přidělit byt se dvěma ložnicemi, aby manžel nemusel spát v kuchyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám