Hlavní obsah

Obchoďák v Záhřebu naštval ženy, vymyslel pro ně zvláštní parkovací místa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

Nákupní centrum Emmezeta v chorvatském hlavním městě Záhřebu přišlo se zajímavou novinkou, která se však navzdory očekávání podniku vůbec nesetkala s nadšeným přijetím. Nápad vyčlenit některá parkovací místa speciálně pro ženy a upravit je tak, aby se jim snáz parkovalo, zákaznice neocenily. Spíš naopak.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Parkovací místa vyhrazená pro ženy nejsou dobrý nápad, přesvědčili se Chorvaté. Ilustrační foto

Článek

Parkovací místa pro ženy byla ve srovnání s běžnými místy širší a delší, lépe osvětlená a ozdobená růžovými květovými dekoracemi, napsal server Ananova. Novinka podle něj ale rozlítila nejen ženy, ale i muže. Zatímco zákaznice si stěžovaly, že vedení podniku přiživuje mýtus o ženách jako neschopných řidičkách, mužům vadilo, že jejich protějšky dostávají výhodu, kterou oni nemají.

"Copak si myslí, že jsme všechny postižené, nebo co?“ hněvala se jedna z nakupujících. "Domněnka, že ženy nedokážou zaparkovat auto stejně dobře jako muži, ne-li lépe, je staromódní sexistický nesmysl,“ dodala.

I muži se bouří

Spokojení nebyli ani muži. "Proč mají ženy dostávat zvláštní místa na parkování? Chápu místa vyhrazená pro tělesně postižené nebo pro rodiny s dětmi. Ale ženský ať se prostě naučí pořadně řídit,“ ulevil si zákazník Ivo Markovič.

Vedení nákupního střediska se svůj krok omluvilo. "Nechtěli jsme nikoho urazit. Většinu našich zákazníků prostě tvoří dámy, chtěli jsme jim jen usnadnit život,“ hájil se ředitel Slobodan Skolnik.

Anketa

Kdo podle vás lépe parkuje?
Lépe parkují ženy
3,5 %
Lépe parkují muži
51,5 %
Na pohlaví nezáleží
45 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17838 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám