Hlavní obsah

Fotbalista Martin Fenin griloval na balkóně, podpálil si luxusní byt

Novinky, Bild

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT

Český fotbalový reprezentant Martin Fenin, který kope za Eintracht Frankfurt si podpálil luxusní byt. Se svým spoluhráčem Markusem Steinhöferem se rozhodli na balkóně grilovat. Byt ale začal hořet a škoda činí 100 000 euro (zhruba 2,4 miliónu korun).

Foto: Michaela Říhová, Právo

Martin Fenin

Článek

Ještě ve čtvrtek se 21etý Fenin chlubil novinářům svým luxusním podkrovním bytem v Neu Isenburgu, vzdáleném deset kilometrů od Frankfurtu. K večeru se se svým spoluhráčem Markusem Steinhöferem, jenž u něj bydlí od začátku týdne, rozhodl pochutnat si na grilovaném mase. Na balkóně postavili plynový gril, ovšem od něj chytil byt.

Oba utekli před plameny do bezpečí a požádali souseda Petera Kröckera o pomoc. Ten chtěl plameny uhasit za pomoci hasicího přístroje, ale do bytu se nedostal, protože oba fotbalisté si v panice zapomněli vzít klíč od zabouchnutých dveří.

Hasiči byli přivoláni ve 20:56, kdy už oheň nabral na síle. Na místě zasahovalo sedm hasičských vozů a třicet hasičů. Hasiči plameny uhasili během sedmi minut, ovšem škoda činí asi 100 000 euro, protože byl poničen nejen balkón, ale také část podkroví a fasády domu.

Podle hasičů zřejmě netěsnila hadice vedoucí ke grilu. Naštěstí plyn nevybuchl.

Statika domu je v pořádku, ovšem v bytě bude nutné odstranit následky po požáru.

"Martin je v pořádku, stejně tak jako jeho spoluhráč. Byt je samozřejmě pojištěn a Martin v něm po požáru strávil noc," uvedla v prohlášení pro ČTK společnost Sport Invest, která Fenina zastupuje.

Naštěstí by měl Steinhöfer mít od příštího týdne vlastní byt v centru města. Snad Feninovi jeho pohostinnost oplatí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám