Hlavní obsah

Studenti sportovního managementu pořádali Noční kufrování

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok studenti druhého ročníku sportovního managementu z Univerzity Hradec Králové pořádají Noční kufrování. Jde o noční orientační běh po lese smíšených dvojic s hromadným startem a volným pořadím kontrol.

Foto: Jana Horáková

Noční kufrování 2010

Článek

Noční kurfování se letos uskutečnilo 10. listopadu na Novém Hradci u Country Clubu Lucie. Tato tradice trvá již 11 let.

Startovalo se dohromady ve třech kategoriích. První kategorie nese jméno Kufr a je určena pro naprosté amatéry, kteří nikdy nic podobného ještě neběželi. Druhá kategorie je pro zkušenější orieňtáky a je pojmenovaná Orienťák. Poslední skupina je věnovaná učitelům.

Po hromadném startu v 19 hodin mají dvojice přesně 60 minut, aby získaly co nejvíce stanovišť. Každé stanoviště je ohodnoceno body od nejlehčích po nejtěžší v rozmezí od 1 do 3 bodů. Po uplnutí stanovených 60 minut se musí dvojice vrátit zpět na start. Pokud tak neučiní, odečítají se jim body - za každou započatou minutu zpoždění se odebírá jeden bod.

Běhání v noci po lese v okolí Biřičky s baterkou, buzulou a orientační mapou si studenti natolik oblíbili, že letos na startovní listině bylo k vidění 122 dvojic.

Nejlepší v kategorii Kufr byl tým Free (Lucie Horká a Tomáš Heller) - získali 24 bodů. Za kategorii Orienťák vyhrál tým Splašení sobi (dvojice Martínka Kynčlová a Michal Tihon) s 30 body. A třetí kategorii Učitel vyhrál tým Chaloupští II (Pavlína Chaloupská a Kubík Chaloupský) za 29 získaných bodů.

Po ukončení závodu byla pro studenty připravena afterparty. Letos k poslechu hrála kapela Zflekuband a za pomoci sponzorů proběhly soutěže o hodnotné ceny. Sponzory letošního již 11. ročníku Nočního Kufrování 2010 byly Dap Sport, StarsGym, Red Bull, Golf Club Pardubice, Fakulta informatiky a managementu UHK, Flamy, H-centrum, X-iont, Kupkolo.cz a Bacím.

Více informací o pořádané akci naleznete na www.nocnikufr.mazec.org

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám