Hlavní obsah

Australští delfíni chodí po hladině, vědci se přou proč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

U jihoaustralských břehů žijí delfíni, kteří chodí po hladině. Učí je to jeden ze členů skupiny. Delfín - akrobat strávil před dvaceti lety kvůli nemoci krátký čas v zajetí a je možné, že se svoje kousky naučil tam. Vědci, kteří skupinu zkoumají, ale tvrdí, že triky, při kterých jakoby zvířata chodila na hladině po ocase, v minulosti nezaznamenal.

Článek

"Nemůžeme za nic na světě přijít na to, proč to dělají," přiznal Mike Bossley ze Společnosti pro ochranu velryb a delfínů.

Delfíní samice Billie se léčila v delfináriu několik týdnů. Žádný výcvik neprodělala, ale mohla sledovat ostatní kytovce, kteří v rámci výcviku jakoby chodili po ocase. Teď dělají to samé její příbuzné ze skupiny.

"Není žádná novinka, že se tato zvířata od sebe učí, ale chování těchto vykazuje prvky kulturního chování," vykládá doktor Bossley a dodává: "Jako u lidí například jazyk nebo tanec, tady může jít o snahu definovat skupinu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám