Hlavní obsah

Jiráskovou údajně v nemocnici urážejí lékaři, mluvčí to rázně popírá

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečku Jiřinu Jiráskovou, která se zotavuje po náročných operacích ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN), urážejí tamější lékaři a sestřičky, napsal ve středu deník Blesk. Odvolává se na tvrzení jedné z nemocničních sester. Tisková mluvčí nemocnice tuto informaci rázně dementovala s tím, že tento článek poškozuje jméno nemocnice.

Článek

"Článek v Blesku se samozřejmě nezakládá na pravdě, ke všem pacientů se za všech okolností snažíme chovat co nejslušněji," reagovala na telefonát Novinek mluvčí VFN Petra Pekařová. Sestřička, která si nepřála zveřejnit jméno, přitom Blesku sdělila, že personál nemocnice se k známé herečce chová velmi špatně. Zaměstnanci ji mají nazývat bábou a všelijak ji v nemocnici omezovat.

Ošetřující lékař urážení také popírá

"I když se pacient v nemocnici často nechová jako doma a není třeba někdy úplně příjemný, jelikož ho trápí nějaká nemoc či bolest, tak je právě na zaměstnancích, aby se pokusili zajistit pacientům co nejpříjemnější prostředí," uvedla Pekařová.

"Ke každému se snažíme chovat co nejlépe. Mluvila jsem i s ošetřujícím lékařem, včera i dnes a i on mi potvrdil, že se s touto pacientkou nikdo tímto způsobem nebaví. O to víc mě pak mrzí, když se tu lékaři a sestry snaží a deník Blesk pak přijde s podobnou historkou," řekla pro Novinky Pekařová.

Podle Blesku například personál nedovolil herečce, aby si oblékla sváteční košili, když ji o víkendu navšívil prezident Václav Klaus a musela ho přijmout v erárním oblečení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám