Hlavní obsah

Rodina omylem odletěla na dovolenou do špatné země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Neděje se to jen ve filmech - celá rodina, maminka, tatínek a devítiletá holčička, skončila místo na Kanárských ostrovech v Turecku. Charles Coray, jeho žena Tanya a dcera Phoebe si omyl neuvědomili, dokud letuška po přistání neřekla "Vítejte v Turecku." Moc je to nepotěšilo.

Foto: Profimedia.cz

Rodina si dovolenou na Kanárskýczh ostrovech neužila

Článek

Zdá se, že špatné palubní vstupenky dostali při skupinovém odbavení na letišti v Cardiffu. Rodina přitom měla zamluvenou dovolenou v pěti hvězdičkovém hotelu na Kanárských ostrovech a měli letět do města Arrecife na ostrově Lanzarote. Místo toho skončili v tureckém Bodrumu.

Reportérům BBC Coray řekl, že si chybu neuvědomili, protože na palubní vstupence stálo jen "Bodrum" a nikdo jim neřekl, že je to v Turecku. "Když jsme dojeli do Cardiffu, bylo půl sedmé a bylo nám řečeno, ať jdeme k přepážce Servisair. Neuvědomili jsme si, že se tam odbavuje několik různých letů. Navíc jsme už napůl spali," uvedl Coray.

V odletové hale jsme si žádných hlášení nevšimli. U brány jsme odevzdali palubní vstupenky, nasedli do letadla a usnuli. Rodina nakonec okamžitě nasedla na letadlo zpět do Cardiffu a jejich cestovní kancelář je ubytovala v hotelu poblíž.

"Cestovní kancelář nás napřed chtěla poslat v taxíku na londýnské letiště Luton, abychom se dostali do Lanzarote co nejdřív. My jsme si ale připlatili, abychom mohli letět z Cardiffu," dodává Charles Coray. Popletená rodina nakonec přijala pětihvězdičkovou dovolenou na Ibize. Snad si napříště zapamatují, že je to město ve Španělsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám