Hlavní obsah

Policie ochránila restauraci, majiteli pak poslala fakturu na tři milióny

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Americký majitel restaurace v centru Budapešti dostal od místní policie fakturu na 30 miliónů forintů, tedy asi 3 milióny korun za ochranu. Při nedávných útocích pravicových radikálů na průvod gayů a lesbiček totiž Američan požádal policii o ochranu své restaurace.

Foto: Profimedia.cz

Maďarské pořádkové síly pacifikují ultrapravicového odpůrce pochodu homosexuálů v Budapešti.

Článek

"Asi jsem se mylně domníval, že mezi základní povinnosti policie patří ochrana života, zdraví a majetku občanů," uvedl Američan.

Na objednávku Američana reagovala policie velmi ochotně a v den průvodu homosexuálů chránilo restauraci téměř sto policistů se štíty a obušky. Pravicoví radikálové na průvod zaútočili, na gaye a lesbičky házeli vajíčka, lahve a kameny, napadli také policisty a několik politiků. Policie použila proti nim vodní dělo, slzný plyn a obušky.

Majitel zmíněné restaurace byl velmi spokojený, protože jeho majetek nebyl poškozený a policistům vřele poděkoval. O to větší šok zažil, když po několika týdnech obdržel fakturu na 30 miliónů forintů. Američan zvažuje svůj odchod z Maďarska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám