Hlavní obsah

V internetové aukci si můžete koupit i veřejné WC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Kdo má peněz nazbyt, může si koupit některý z pěti veřejných záchodků v americkém Seattlu. Městští radní totiž rozhodli, že rozprodají samočisticí toalety prostřednictvím internetové aukční síně eBay. Vyvolávací cena je 89 000 dolarů (1,3 miliónu korun) za kus, tedy asi 1,3 miliónu korun, napsala agentura AP.

Článek

Hygienická zařízení prý vábila narkomany a prostitutky a navíc vynášela méně než běžné veřejné záchodky. Proto se městská rada v půlce května rozhodla smést tento problém ze stolu.

Technicky vysoce vyspělé automatické toalety německé výroby byly ve městě instalovány v roce 2004 a stály radnici pět miliónů dolarů (asi 73 miliónů korun).

Každá z nich má bezdotykové vodovodní baterie, sušičky rukou a také tlačítko, které v případě nouze automaticky přivolá pomoc. Záchodky jsou vybaveny automatickými dveřmi, které reagují na dotyk, a jsou také odolné vůči graffiti. Fungovat přestanou 1. srpna. Aukce potrvá deset dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám