Hlavní obsah

V Anglii žije asi nejstarší pes na světě, fence je prý nejméně 29 let

Novinky, jky, Novinky, Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Kříženka labradora Bella je pravděpodobně nejstarším žijícím psem na světě. Majitelé Belly říkají, že jí je nejméně 29 let. Její páníček David Richardson uvedl, že si fenku vzali z útulku před 26 lety, v době, kdy jí byly nejméně tři roky. Informoval o tom deník Daily Telegraph.

Článek

Pokud by měl David Richardson pravdu, tak by bylo Belle v psích letech více než 200 let. Tento věk se obvykle počítá tak, že jsou normální lidské roky vynásobené sedmi, ale počítání se liší i plemeno od plemene.

Asociace RSPCA (The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), od které muž fenku má, tvrdí, že neexistují doklady o přesném narození Belly. Právě proto nemůže být rekord, který chtěli majitelé zaznamenat do Guinnessovy knihy rekordů zaznamenat, uznán.

"Jsem přesvědčený, že je Bella nejstarší pes na světě," řekl David Richardson z britského Chesterfieldu. Zapisovač rekordů do Guinnesovy knihy Gareth Deaves, ale říká, že pravidla pro uznání rekordu jsou zcela jasná. "Pokud nemůžeme dostat rodný list nebo nějaký jiný zcela jasný důkaz o věku Belly od RSPCA, tak ji nemůžeme uvést jako nejstaršího psa na světě," reagoval Deaves.

Dle Deavese rekord v poslední době drží americký pes Butch, který se dožil 28 let. Ten zemřel v roce 2003. Celkový rekord však drží ovčácký pes Bluey z Austrálie, ten skonal až ve svých 29 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám