Hlavní obsah

Ostrůvek Herm v kanálu La Manche je na prodej za 470 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jeden z ostrůvků v kanálu La Manche s hotelem, restauracemi a vlastní minivěznicí je na prodej. Zájemce za něj musí zaplatit 15 miliónů liber, v přepočtu asi 470 miliónů korun, získá ale úžasné rekreační středisko na půl cesty mezi Francií a Británií.

Foto: Profimedia.cz

Koupí ostrůvku Herm přijde jeho nový majitel i k mnoha zajímavým nemovitostem.

Článek

„Ostrov nabízí krásné místo k životu s pozoruhodným životním stylem, který podporuje podnikání v turistickém ruchu,“ tvrdí realitní agentura nabízející ostrov Herm k užívání.

„Také je zde pěkný dům na vrcholu ostrova, zemědělská půda, hotel, restaurace a taverna, které jsou dobře známy, kupující navíc získá věznici, obelisk a přístaviště s lodí,“ láká inzerát případné investory.

Ostrůvek leží u ostrova Guernsey. Foto: Novinky.cz s použitím mapy.cz Ostrov Herm má na délku 2,4 kilometru, na šířku asi osm set metrů. Umístěn je na něm velkostatek, kaple ze třináctého století, která slouží jako nejmenší věznice světa, obdělávaná pole, pláže s bílým pískem, hospoda a restaurace. V místním hotelu neobtěžují turisty žádné hodiny, televize ani telefony.

Bydlí zde asi padesátka starousedlíků, ale jinak je tu prostor pro asi sto padesát lidí. Ostrůvek může sloužit rovněž jako daňový ráj. Ostrovy v kanálu La Manche jsou závislé na britské koruně, ale fungují nezávisle a nejsou součástí Spojeného království.

Královna Alžběta II. je sice hlavou státu, ale pro ostrovany je pouze vévodkyní z Normandie.

Reklama

Výběr článků

Načítám