Hlavní obsah

Číňan sestrojil ohřívač vody z pivních lahví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Chytrý čínský truhlář přišel na to, jak si vyrobit solární panel s použitím věcí, které se najdou skoro v každé domácnosti. Teplou vodu mu do domu dodávají láhve od piva s pomocí pár metrů gumových hadic. Pivní láhve leží poklidně ve dřevěném rámu, všechny propojené hadicemi - umožňují cirkulaci vody, kterou pomalu ale jistě ohřívá slunce.

Článek

"Postavil jsem to pro maminku. Chtěl jsem, aby se mohla kdykoliv pohodlně vysprchovat. Opravdový solární ohřívač vody je pro mne moc drahý, tak jsem si řekl, že si udělám vlastní. Doufám, že se tento nápad ujme po celé zemi, aby i další matky v nepříliš rozvinutých oblastech měly přístup k teplé vodě," řekl truhlář Ma Yun z vesnice Qiqiao v provincii Shananxi, který s nápadem přišel.

Jak uvádí agentura Ananova, Ma už pomohl dalším dvaceti rodinám ve vesnici vyrobit si a instalovat pivní ohřívače vody. Jeho další plán je investovat peníze, které si tím vydělal, do stavby veřejných záchodků pro vesnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám