Hlavní obsah

Hladoví medvědi si v Rumunsku šli pro jídlo do třetího patra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Hlad přiměl dvojici medvědů, aby se za potravou vydali až do třetího patra domu ve městě Brašov v centrálním Rumunsku. Matka s medvídětem nakonec skončily v místní zoo, odkud se po několika dnech zase vrátí do nedalekých lesů, informovala televizní stanice Realitatea TV.

Článek

Nečekané návštěvníky objevili obyvatelé domu až po několika hodinách. Přivolaní specialisté zvířata uspali a bez problémů dopravili do zoologické zahrady.

Podle rumunských sdělovacích prostředků jde v poslední době o poměrně častý jev, kdy medvědi sestupují z karpatských hor, aby si v okolních městech nacházeli potravu, zejména rabováním nádob s odpadky.

V září loňského roku dokonce načapali jednoho huňáče v budově sanatoria ve městě Predeal. Medvěd otevřeným oknem vnikl do místnosti v přízemí, kam ho nalákala vůně potravy. Nakonec ho specialisté museli vysvobodit, když nemohl dostat hlavu z nádoby se zbytky jídla. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám