Hlavní obsah

Pete Doherty má novou drogu - islám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Rocker Pete Doherty ve vězení našel duchovní útěchu v islámu. Začetl se do Koránu a prý mu toto pro muslimy posvátné písmo pomáhá vyrovnat se s vnitřním světem. Překlad arabské knihy si vzal s sebou na samotku do londýnské věznice Wormwood Scrubs. Devětadvacetiletý frontman skupiny Babyshambles se údajně nemůže od Koránu odlepit.

Článek

„Pročítá si Korán od doby, co byl převeden na samotku. Má totiž spoustu muslimských přátel a oni ho celou věčnost přemlouvali, aby si tu knihu přečetl. Teď se do toho pustil sám a má dostatek času, aby si ji prostudoval. Jsem překvapený, jak moc ho to zklidnilo, protože byl vnitřně velmi rozervaný. Zdá se mi být rozhodně klidnější. Je k tomu přilepený a fakt ho to bere. Myslím, že mu to hodně pomáhá,“ uvedl zdroj pro britský Daily Mail.

Rocker se dostal za mříže na 14 týdnů kvůli porušení podmínky, během níž nesměl brát drogy. Nedávno některá britská média zveřejnila výpovědi domnělých svědků, kteří tvrdili, že však Doherty užívá heroin i za mřížemi. Kvůli bezpečnosti byl tedy převeden do segregace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám