Hlavní obsah

Španělská ministryně obrany zakázala vojákům erotiku na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská ministryně obrany Carme Chacónová, která svým těhotenským bříškem upoutala už při svém jmenování, si hned svým prvním počinem v ministerském křesle pohněvala množství svých podřízených v uniformách. Zakázala jim totiž podle britského listu The Times koukat na nahotinky i sportovní výsledky na internetu. Přinejmenším z armádních počítačů.

Článek

Příslušníci pozemních, námořních i vzdušných sil pyrenejského království po usednutí ke klávesnicím počítačů zjistili, že se už nedostanou na tři velice oblíbené stránky, vyhledávané nejspíše kvůli obnaženým bujným vnadám modelek a nejčerstvějším informacím ze světa sportu.

Na reptání mužstva odpovědělo ministerstvo obrany vysvětlením, že inkriminované stránky zablokovalo, aby tím ušetřilo počítačové linky pro vojenské záležitosti. Až dosud se prý denně stávalo, že kvůli "zábavným stránkám" se nedostávalo kapacity pro služební záležitosti. "

Machisté" v uniformách však mají podezření, že za vším vězí feministické spiknutí, které má muže připravit o zbytky potěšení ze života. "Proč nezablokovali i přístup na stránky ženských časopisů nebo obchodního domu IKEA? To by bylo sexistické, co?" postěžoval si jeden z uživatelů.

"Musejí se snažit chovat k lidem jako k dospělým," prohlásil hlavní šéf vojenských odborů Mariano Casado.

Najdou se však i tací, kteří naopak chválí ministryni za odvahu přinutit obránce vlasti, aby se v úředních hodinách věnovali i čemusi jinému, než jen okukování nahotinek a studiu skóre z ligy.

"Nedá se ani odhadnout, kolik lenochů chodí do práce jen kvůli brouzdání po internetu. Kdyby totéž (co ministryně) provedly všechny firmy, produktivita by určitě vzrostla," usoudil uživatel zvaný Businessman.

Sedmatřicetiletá ministryně se snaží dávat najevo, že ozbrojené síly zvládne řídit i v sedmém měsíci těhotenství. Navštívila i jednotky v Afghánistánu. Na inspekci bojiště ji provázel i porodník, anesteziolog a dětský lékař pro případ, že by ministryně porodila předčasně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám