Hlavní obsah

Přežil pád do výtahové šachty, protože dopadl na ležící ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletý Němec Jens Wilhelms měl štěstí v neštěstí. Spadl do osm metrů hluboké výtahové šachty, ale život mu zachránilo to, že dopadl na ženu, která tam spadla již den před tím a utlumila tak náraz. Muž proto mohl zavolat pomoc.

Článek

Pan Wilhelms vyvázl bez zranění a dokonce se mu podařilo se ze šachty vyškrábat a zavolat záchranáře. Ti vysvobodili sedmapadesátiletou ženu, která na dně šachty trpěla už celý den.

Lékaři potvrdili, že žena je v kritickém stavu. Zranila se už při svém vlastním pádu a to, že na ni z osmimetrové výšky přistál další člověk, jí způsobilo další komplikace. "Žena ležela na dně šachty v bezvědomí už nějakou dobu. Ačkoliv dopad dalšího člověka jí způsobil další zranění, zřejmě jí také zachránil život, protože pan Wilhelms hned přivolal pomoc," sdělil policejní mluvčí.

Podle něj by bez pomoci žena zřejmě zanedlouho zemřela na vnitřní krvácení. Šachta byla otevřená, protože se v domě prováděla oprava výtahu. Wilhelms řekl, že do ní spadl ze zvědavosti. "Bydlím v posledním patře a chodit nahoru pěšky mne už otravovalo," vysvětlil.

"Viděl jsem otevřené dveře do šachty a chtěl jsem se jenom podívat, jestli s tím výtahem někdo už konečně něco dělá. Trochu jsem se předklonil, abych lépe viděl, protože v šachtě byla tma. No a přitom jsem uklouzl."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám