Hlavní obsah

Australan zachránil manželku sevřenou v čelistech krokodýla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž v severní Austrálii skočil na záda krokodýlovi, jenž zaútočil na jeho manželku a sevřel ji do čelistí. Krokodýla tím tak překvapil, že ženu pustil, píše agentura AP.

Foto: Archiv, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletá žena utrpěla zranění na nohou a ruce, muž vyvázl nezraněn. Útok dvouapůlmetrového krokodýla dvojici překvapil, když si ve středu vyšla zaplavat do zátoky v Severním území. Jména páru ani věk muže nebyly zveřejněny.

"Byl to opravdu kousek jak z Krokodýla Dundeeho," řekl mluvčí policie Severního území David Wright. "Manželova rychlá a rozhodná reakce zachránila situaci," dodal ředitel nemocnice v Darwinu, kam byla poraněná žena převezena. Jako památka na útok krokodýla jí zřejmě zůstane osm otisků zubů na stehně.

V letošním roce už šlo o čtvrtý případ zaznamenaný na Severním území, kdy člověk těsně unikl útoku krokodýla. Minulý týden zahnala policie střelbou krokodýla, který se nebezpečně přiblížil k sedmadvacetiletému opilému muži.

Tomu alkohol dodal odvahu zaplavat si ke krokodýlí pasti upevněné u pobřeží. Minulý měsíc krokodýl málem stáhl z loďky sedmadvacetiletého turistu. A v lednu zachránil muž svého kolegu z krokodýlích čelistí, když na zvíře začal střílet. Bohužel přitom náhodně postřelil i zachráněného muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám