Hlavní obsah

V Mexiku uvěznili býka, sklízel zemědělcům úrodu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CIUDAD DE MEXICO

Obyvatelé města Canalumtic v jižním Mexiku se rozhodli poslat do vězení býka. Místní farmáři si totiž opakovaně stěžovali na to, že jim býk pojídá výsledky jejich každodenního snažení. Má rád kukuřičné klasy a mimo jiné již také zničil dva dřevěné obchůdky. Informoval o tom britský deník Metro.

Článek

Velitel tamější policie Felipe Gomez uvedl, že býka nehodlá propustit do té doby, než jeho majitel zaplatí za škody, jejichž výši určí soud. Majitel zvířete Moises Santiz prohlásil, že zaplatí maximálně sumu, kterou za býka zaplatil, když si ho před čtyřmi měsíci kupoval. Aktivní zvíře si tehdy pořídil v přepočtu za 7000 Kč.

Santiz řekl, že zvíře zakoupil 4. listopadu a vypustil ho na pastvu. Býk ovšem 1. března zmizel. Zvíře se našlo až o několik dní později přivázané u domu jednoho z naštvaných občanů vesnice.

Není to poprvé, co došlo v mexickém státě Chiapas k uvěznění zvířete. V loňském roce skončil na 12 dní ve vězení pes, který pokousal cizí osobu. Majitel za jeho propuštění musel zaplatit v přepočtu směšných 300 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám