Hlavní obsah

Lékař nabízí malým lidem silikonové implantáty do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Španělský plastický chirurg Luis de la Cruz vymyslel novou techniku zvětšování postavy malým ženám a mužům. Nabízí speciální silikonovou výplň na temeno hlavy, která může postavu zvýšit opticky až o pět centimetrů.

Článek

Podle doktora Cruze z madridské nemocnice Clinica La Luz zabere zákrok pouhých devadesát minut. Řezná rána je provedena na jedné straně hlavy, jejím prostřednictvím se mezi kůži a lebku umístí silikonová výplň.

Pacienti jsou po dvou dnech domů

Podle Cruze stačí zákrok provádět pod částečnou anestezií a přijde malé osoby v přepočtu zhruba na 125 tisíc korun. Domů jsou pacienti propuštěni druhý den po operaci s nepatrnou jizvou krytou vlasovým porostem.

„Je to poměrně jednoduchý zákrok, který může mít překvapivě pozitivní vliv na pacientův život. Jako většina dobrých myšlenek mě to napadlo náhle," řekl doktor Cruz.

Chybělo jí pár centimetrů, aby se stala letuškou

"Obrátila se na mě mladá žena, která si vždy přála být letuškou. Ale byla odmítnuta, protože jí chybělo něco málo přes centimetr do požadované výšky. Ptala se mě, jestli je nějaká technika, která by jí výšku přidala. V tu chvíli bylo jedinou technikou prodloužení kostí v nohách, což je extrémní a velmi traumatická možnost," vysvětluje Cruz.

"Tak jsem začal přemýšlet. Provádím mnoho zvětšení brady a náhodou jsem si řekl: ´Proč nedát implantát mezi lebku a skalp?´ Teď je ta pacientka velmi spokojená s výsledkem a pracuje jako letuška,“ vyprávěl doktor Cruz britskému listu Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám