Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminkou 2008 je Edita Burešová

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Nejsympatičtější maminkou pro rok 2008 se v sobotu vpodvečer v chomutovském divadle stala Edita Burešová z Velkého Oseku na Kolínsku. Jednatřicetiletá učitelka vyhrála finále jubilejního 15. ročníku soutěže Missis zejména díky svému čtyřletému synovi Tomášovi.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Missis 2008 Edita Burešová

Článek

Klouček neomylně zamířil k nejvyšší příčce už v prvním kole, kdy písničku pro svou mámu zanotoval intonačně čistě, s dokonalým frázováním, bez dětského žvatlání a přitom dojemně roztomile.

"Stejně jako v minulém kole vyhrál hlavně Tomík. Nebylo snadné vydržet dlouhé zkoušení a nacvičování," reagovala na volbu poroty nová Missis pro rok 2008.

Trpělivá práce se starším ze dvou dětí se učitelce Editě vyplatila. Porotu chytil Tomáš za srdce ve volné disciplíně a náskok potvrdil během módní přehlídky. Rtuťovitý klouček se změnil v dupajícího slona, houpajícího chobotem do textu básničky.

:. Královnou českých maminek se stala Edita Burešová se synem Tomášem(uprostřed), vicemississ Dagmar Zemanová se šestiletou Sarah ze Zlína (vlevo), třetí příčku obsadila Diana Hankeová s desetiletým synem Jakubem z Brna. foto: Právo/Šárka Tonarová

První vicemissis Dagmar Zemanová se šestiletou Sarah ze Zlína okouzlily porotu zejména folklórním vystoupením. Třetí příčku obsadila zdravotní sestra z Brna Diana Hankeová s desetiletým synem Jakubem. Odpolední volbou provázel vtipnými a pohotovými replikami herec Marin Dejdar.

foto: Právo/Šárka Tonarová

Soutěž měla tradičně charitativní cíl. Návštěvníci společně darovali celkem bezmála 364 tisíc korun čtyřem dětským domovům a dvěma diecézním charitám. Peníze mezi sebou posbírali hosté, další prostředky získali pořadatelé dražbou obrazu z dílny předsedy poroty fotografa a malíře Jana Saudka nebo korunky královny českých maminek.

Celkový výtěžek z minulých ročníků soutěže missis přinesl dětskému zdravotnictví, školství a diecézním charitám téměř 5,5 miliónu korun. Zájem o akci každoročně stoupá, letošní Missis měla rekordní počet soupeřek. Fotografii a přihlášku poslalo celkem 6105 maminek z celé země.

Reklama

Výběr článků

Načítám