Hlavní obsah

Sklovská přišla na Česko-slovenský bál rovnou z práce

Právo, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nabitý pracovní den měla v sobotu zpěvačka Sisa Sklovská. Z odpoledního představení slavné operety Čardášová princezna spěchala rovnou do Obecního domu. Na Česko-slovenském bálu totiž kromě vystoupení ve Smetanově síni ještě moderovala program v dalším sále.

Článek

O Sklovské je známo, že umí zpívat v osmi světových jazycích. Tentokrát si ale na pódiu pražského Obecního domu vystačila s rodnou slovenštinou. Ani patnáct let po rozdělení Československa totiž Češi a Slováci rozhodně nemají problém s komunikací.

„Smyslem akce je nabídnout prostor pro přátelské setkání lidí, kteří jsou si dál blízcí. Žádnou nostlagii ale necítím,“ prohlásila Zuzana Horová, pořadatelka večera, který se konal pod záštitou premiérů Mirka Topolánka a Roberta Fica a pražského radního Milana Richtera. Díky její myšlence se už potřetí sešla v Praze řada celebrit, které ztělesňují propojení obou národů.

:. Manželé Paroubkovi se zdrželi jen krátce.

Mladou manželku vyvedl do společnosti předseda ČSSD Jiří Paroubek. „Jsem Slovenka, takže tady je pro nás ta pravá atmosféra,“ prohlásila paní Petra. Slovenský zpěvák Pavol Habera zase sledoval s pyšným úsměvem fotografy, kteří se neustále rojili kolem jeho „zahraniční“ krásky, teplické rodačky a topmodelky Daniely Peštové.

:. Herečka Jana Štěpánková (vpravo) s operní pěvkyní Gabrielou Beňačkovou, která mimo jiné zazpívala i s cikánskou kapelou.

Při zahájení zazpíval 4Tet Jiřího Korna československou hymnu, česko-slovenský byl celovečerní program, v němž mimo jiné vystoupily i operní pěvkyně Gabriela Beňačková a nestárnoucí Jarmila Šuláková. Hlavní chod, české vepřo – knedlo – zelo a slovenská kachna s červeným zelím a lokšemi, dokonce na talíři symbolicky dělila trikolóra. Mlsaly se svíčková, krkonošský kuba, halušky i fazolačka. A ti nejvytrvalejší postavila nad ránem znovu na nohy nefalšovaná kapustnica.

:. Moderátorka Marianna Ďurianová jako novodobá Popelka

Tentokrát nebyla nouze ani o půvabné slovenské moderátorky. Zatímco zprávařka TV Markíza Martina Šimkovičová uváděla po boku své platonické lásky Jana Čenského hlavní program, její kolegyně Marianna Ďurianová plula mezi hosty jako královna krásy. Výjimečně osamělá exmanželka Libora Boučka se na tuto událost „vyzbrojila“ bezesporu jednou z nejkrásnějších toalet večera. Že by se chtěla prosadit i na české obrazovky?

Všechny fotografie: PRÁVO/Michaela Feuereislová

Reklama

Výběr článků

Načítám