Hlavní obsah

Dopis malé dívky přinesla po 15 letech ryba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská školačka před 15 lety vypustila balonek s dopisem v naději, že se jí jednou vrátí nebo že jí na něj někdo odpoví. Skutečně se tak stalo, ale až po 15 letech, a to díky rybě, kterou vylovili z hlubin Tichého oceánu. Plochá ryba s dopisem přilepeným na boku se chytla do sítě v hloubce 1000 metrů

Článek

Rybář dokázal na dosud čitelném lístku rozluštit, že jej napsala šestiletá dívenka u příležitosti výročí své školy. "Naší škole je 120 let. Když tento dopis najdete, napište mi, prosím," stálo v dopise napsaném v roce 1993, v němž byla adresa školy ve městě Kawasaki, asi 150 kilometrů od místa, kde rybář lovil.

Malá Japonka stejně jako její kamarádky připevnila dopis na balonek, který pak vypustila k nebi v naději, že se jí list vrátí nebo že jí na něj někdo odpoví. "Rozhodně jsem nečekala, že odpověď dostanu takhle," řekla dnes jednadvacetiletá studentka japonské televizi Asahi.

Reklama

Výběr článků

Načítám