Hlavní obsah

Nový vynález do kuchyně: průhledný toaster

Novinky, Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Snídani v toasteru spálil jednou v životě snad každý. S novým průhledným opékačem topinek však něco takového není možné. Plátky pečiva totiž zlatoví mezi dvěma skleněnými lištami, takže míru opékání je možné kontrolovat vizuálně.

Článek

Novinku přivedla na trh společnost Inventables, pro niž toaster navrhl a vyvinul designér Osman Can Ozcanli z Chicaga. Při výrobě elektrického zařízení byly použity skleněné ohřevné desky, které se dokáží nažhavit do takové teploty, při které se chleba může opékat.

„Znamená to, že lidé budou moci sledovat svou snídani a vyjmout plátek ve chvíli, kdy dostane naprosto dokonalou barvu,“ věří výrobce. Běžné topinkovače sice mají většinou termostat, ale ten je mnohdy složité nastavit tak, aby se chleba opekl při jednom časovaném zasunutí. Když není plátek v takovém případě dostatečně zlatavý, při druhém zasunutí se může zase spálit.

„Přesto je v něm zakomponován i tradiční časovač pro lidi, kteří jsou příliš zaneprázdnění, než aby mohli sledovat svůj chléb očima,“ tvrdí autor průhledného toasteru. Nevýhodou přístroje je zatím to, že dokáže opékat najednou vždy jediný plátek chleba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám