Hlavní obsah

V pražské restauraci obsluhují pravěcí lidé

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Středověká krčma v Dětenicích má v Praze vážnou konkurenci. Restaurant Pravěk v Sokolské ulici na Praze 2 totiž nabízí vskutku nevšední zážitek. Vrátíte se o několik tisíc let zpět, skvěle se odreagujete a zejména se velmi dobře najíte. Jen se nesmíte bát jídelního lístku. Za názvem turova moč se skrývá pivo a domorodcem ochucené syrové škrábané maso z hovada je takový upravený tatarský biftek.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

O zábavu se vám budou starat pravěcí lidé.

Článek

Vše začíná již krátce po vstupu do stylové restaurace. "A co vy chcete v naší jeskyni?" táže se nás téměř výhružně pravěká žena? Když ostýchavě odpovíme, že bychom měli mít rezervaci na sedmou hodinu, zeptala se nás z jaké tlupy jsme. Když jsme řekli jméno, na které byla rezervace provedena, podotkla jen, že máme tedy pořádně slabou tlupu, když jsme jen dva. A tím vše začalo.

Pivo dostanete v miskách.foto: Novinky/Jakub Kynčl

"Tady máš jako lísték, jó? Tak až si něco vyberéš, tak to naškrábej na tenhle papír a zářvi na mě," řekla mému kolegovi domorodá žena poté, co nás usadila. Jídelní lístek je zábavný, názvy jako srdce z hovada, bů či čubara jsou naštěstí vždy náležitě vysvětleny. Turovu moč (neboli pivo) dostanete ve džbánku a rozléváte si ji do misek, ze kterých ji také pijete. Na příbor rozhodně také nemyslete, tlupě by se to nelíbilo. V menu převládá výběr různých mas, na své si přijdou ale i vegetariáni.

Pro mladé je návštěva restaurantu velkým zážitkem.foto: Novinky/Jakub Kynčl

Interiér restaurantu je stylový.foto: Novinky/Jakub Kynčl

Nutno podotknout, že kdo hledá klidné místo na večeři, bude se poohlížet po jiném podniku. Pravěcí lidé si vás neustále všímají, nahazují různé vtípky a starají se o show. Navíc, od úterý do soboty je pro hosty také připraven večerní program od 19:30 do 21:30, kdy se v jeskyni na momenty setmí a zavítá do ní šaman se svou tlupou a pravěkou show.

Ta je rozdělena na několik krátkých vystoupení, která vás během večera skvěle zabaví a vtáhnou do dob dávno minulých. Počítejte s tím, že si vás bude tlupa všímat a někteří její členové vám sdělí mnoho tajností velmi specifickým způsobem.

Pravěká hostina se jí pouze rukamafoto: Novinky/Jakub Kynčl

Návštěva restaurantu Pravěk je přinejmenším velmi zajímavou zkušeností, a když budete chtít někoho příjemně zaskočit a pobavit, nemůžete pozváním do tohoto podniku nic pokazit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám