Hlavní obsah

Norští umělci postavili most z ledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Norští umělci v New Yorku postavili most z ledu, který je hlavním hřebem výstavy probíhající v centru Spojených národů. Exhibice nazvaná "Antarktida na tenkém ledě" zahrnuje také práci umělců a fotografů z deseti různých zemí světa, stejně jako satelitní snímky z družice NASA.

Článek

Více než devět metrů dlouhý most navrhl a postavil proslulý norský umělec Vebjornem Sandem. Ledový materiál je přivezen přímo z Antarktidy a výtvor by měl celý svět upozornit na problémy spojené s globálním oteplováním. Most by měl roztát před zraky kolemjdoucích přibližně za sedm dní.

Celá akce poukazuje na rychlost, kterou křehké ledovce tají přímo před očima celého světa. Inspirací pro ledovou stavbu se stal most přes Golden Horn v Istanbulu, který rekonstruoval sám Leonardo da Vinci v roce 1502.

Stejný tým umělců také podobný most vybudoval minulý rok přímo na Antarktidě. Ten se zatím neroztál a stále ještě zpestřuje tamní krajinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám