Hlavní obsah

Praha poprvé přivítala evropskou pokerovou tour

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V minulém týdnu probíhala v pražském hotelu Hilton tzv. European poker tour, které se zúčastnilo několik stovek nejlepších evropských pokerových hráčů. Čechů se zúčastnilo přibližně deset, nejlepší z nich, František Stříž skončil na 28. pozici a odnesl si zhruba 280 000 korun. Vítězem se stal Francouz Arnaud Mattern, který inkasoval téměř 18 miliónů korun.

Článek

Přesně 555 hráčů z 26 zemí se utkalo o pohár určený pro vítěze historicky prvního pokerové EPT, která se konala v české metropoli. Pro vítěze Arnauda Matterna je to dosavadní největší úspěch v kariéře, který ho katapultoval mezi nejúspěšnější francouzské hráče v EPT. Spolu s obrovskou sumou a pohárem vyhrál Mattern také vstup do závěrečného EPT Grand Final, které se koná v dubnu v Monte Carlu.

Na druhém místě skončil Gino Alacqua z Milána, svobodný Ital, který prý doufal, že v Praze najde lásku. Místo ní si odvezl více než 11 miliónů korun. Třetí pak skončil teprve 21letý Kristian Kjondal z Norska, který si přivydělal více než šest miliónů korun.

Mezi hráče pokeru se zařadil i tenista Boris Becker

Část hráčů si vybojovala místo v turnaji, které jinak stojí několik tisíc euro, přes online kvalifikaci na serveru Pokerstars.com, který se v poslední době snaží expandovat i do naší části Evropy. Jejich posledním úlovkem je osoba Borise Beckera, který se rozhodl, že se stane jednou z jejich tváří a bude se také turnajů účastnit.

Jedním z českých hráčů byl i Pavel Blatný, který pracuje jako generální manažer brněnského Boby Centra. Za sebou má již mnoho turnajů, v tomto se mu však uspět nepodařilo, přestože se mu podařilo probojovat do druhého soutěžního dne.

"Měl jsem hodně smůly, tolik bad-beatů (nešťastných proher) jako tady jsem už dlouho neměl, ale to je poker. Matematika a pravděpodobnost hovoří jasně, nemůže se to dít stále. Víte, že když hrajete správně, tak sice můžou drobné prohry přijít, v dlouhodobém hledisku ale uspějete," řekl Novinkám Blatný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám