Hlavní obsah

Čistič oken přežil pád ze 47. patra

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Sedmatřicetiletý Alcides Moreco se doslova podruhé narodil. Při čištění oken jednoho z mrakodrapů v New Yorku totiž přežil pád ze 47. poschodí. Jehos stav je sice zatím stále kritický, ale podle tvrzení ošetřujících doktorů zřejmě přežije.

Článek

Dle některých domněnek zachránilo život muži to, že se při strašlivém pádu udržel na plošině, ze které čistil okna. Ta totiž mohla výrazně zvýšit odpor vzduchu během dlouho trvajícího pádu. Lékaři tvrdí, že je Moreco schopný hýbat rukama a nohama a navíc je už také při vědomí.

"Padesát procent lidí, kteří spadnou ze čtvrtého až pátého patra, zahyne. Pokud se budeme bavit o desátém až jedenáctém patře, tak to už nepřežije téměř nikdo," řekl deníku New York Post doktor Sheldon Teperman ze zdravotního střediska Jacobi v Bronxu, který šťastlivce ošetřoval.

Děsivý pád ovšem nepřežil Morecův třicetiletý bratr Edgar. Bratři čistili okna na vršku mrakodrapu Solow Tower ve čtvrti Upper West Side. Úředníci se domnívají, že za tragédií stojí zanedbání bezpečnostních opatření. Bratři zřejmě nebyli přivázáni tak, jak měli být. Při letu z takové výšky dosahuje padající tělo rychlosti až 200 km/h. Kus lešení ovšem zřejmě pád jednoho z nich značně zpomalil, a zachránil mu tak život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám